
Ansul brannslukkingssystem
Effektivt brannvern for alle typer storkjøkken.
- Verdens mest brukte slokkeanlegg for restaurantkjøkken
- Både automatisk og manuell utløsing
- Fungerer uavhengig av vann- og strømforsyning
- Enkel sanering etter brann
Beskrivelse
Effektiv beskyttelse
Ansul er et fast slokkeanlegg spesielt utviklet for å takle branner på kjøkken, fra den minste grillkiosken til det største restaurantkjøkkenet. Anlegget har både automatisk og manuell utløsning og fungerer uavhengig av vann- og strømforsyning. Ansulex slokkemiddel kveler brannen raskt og danner et tett lag med skum som forhindrer gjentenning. Slokkevæsken er ufarlig for personalet og lett å vaske bort etter en brann.
Utførelse
Ansul-anlegget består av fire hoveddeler;
- Sentralenhet med slokkemiddelbeholder og utløsermekanisme innebygd i et rustfritt stålskap
- Rørsystem med sprøytedyser
- Deteksjonssystem med smeltelenker og vaiere
- Manuelt utløsersystem med trekkhåndtak
Systemet er utformet for å passe inn i moderne restaurantmiljøer. Utstyret tar liten plass og kan normalt plasseres under eller til og med over himling for å spare gulv- og benkeplass.
Godkjenning
Ansul-systemet ble utviklet tidlig på 1980-tallet og er i dag verdens mest brukte slokkeanlegg for restaurantkjøkken. Det er godkjent i henhold til den amerikanske NFPA-standarden, tyske VDS og Germanischer Lloyd samt U.S. Coast Guard og Det Norske Veritas for bruk på skip. I Sverige er Ansul godkjent av brannmyndigheter, forsikringsselskaper og Sjöfartsverket.
Funksjon
Ansul – spesialvæske for fettbranner
Ansul er en kaliumbasert saltløsning utviklet for brann i fett. Væsken slokker på følgende måter:
Vannet i væsken fordamper og kjøler dermed ned fett og metalloverflater. Ved fordampningen danner væsken et skumlignende lokk over fettet. Brannen slokkes raskt og skumlokket forhindrer gjentenning.
Ved brann
- En brann utløser raskt smeltelenken i nærmeste detektor.
- Detektorvaierne aktiverer nitrogenpatronen slik at beholderen settes under trykk. Avstenging av gass og strøm iverksettes. Vifter i ventilasjonssystemet slås imidlertid ikke av. Viftene bidrar til å trekke slokkemiddel inn i avtrekkskanalene og hindre brannspredning.
- Slokkevæsken sprøytes over kjøkkenapparater, i filtre og avtrekkskanaler. Trykket i slokkemiddelbeholderen holdes konstant på 7 bar under tømmingen, noe som gir riktig sprøytemønster og strømningsmengde i alle sprøytedyser.